امیرحسین احمدنیا

پایگاه نشر سیاه‌مشق‌ها، گفتگوها، اندیشه ها، اخبار و اطلاع رسانی‌ها | معاون اجرایی و امور مراکز مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان

حجت الاسلام احمدنیا: مساجد؛ پایگاه‌های مسکن محرومان می‌شوند

  • ۲۳

معاون اجرایی و امور مراکز مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان گفت: طبق تحقیقات انجام شده جمهوری اسلامی امروز ۳۲۰۰ خدمت را به مردم ارائه می‌کند. ما معتقدیم مساجد باید در تمام این موارد با تمام توان به حمایت از نظام مقدس جمهوری اسلامی بپردازند لذا از این پس مساجد منتخب استان علاوه بر خدماتی که تاکنون ارائه کرده اند به پایگاه‌های مسکن محرومان نیز تبدیل خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین امیرحسین احمدنیا در نشست مشترک بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مساجد منتخب نیکوکاری استان خراسان رضوی که با حضور بیش از ۱۰۰ امام جماعت مشهدی برگزار شد، نقش محوری مساجد در جامعه و تمدن نوین اسلامی را تشریح و بر آمادگی کامل مراکز رسیدگی به امور مساجد برای همکاری‌های گسترده با بنیاد مسکن در سراسر استان تاکید کرد.

معاون اجرایی و امور مراکز مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان، با اشاره به تجربه موفق خراسان رضوی و ظرفیت بالای مساجد این استان گفت: استان‌ خراسان رضوی با برخورداری از شبکه گسترده‌ و فعال ائمه جماعات و هیأت امنای مساجد طبق اذعان بسیاری از متخصصان و نهادهای متولی عرصه مسجد به عنوان یک پیش‌ران کشوری در زمینه الگوهای نوین مسجد محور شناخته شده است و بسیاری از مدل‌های موفق مسجدمحور از این استان به سایر استان‌ها صادر شده‌اند.

مساجد محور محرومیت زدایی

وی با تقدیر از حسن اعتماد مدیرکل بنیاد مسکن و مسئول نمایندگی ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی و اعتماد به مساجد به عنوان محور محرومیت زدایی افزود: مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان طی سه سال گذشته توانسته است با شکل‌دهی به شبکه‌های منسجم در سطح شهرستان‌ها، آمادگی خود را برای همکاری با نهادهای مختلف، در تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی به اثبات برساند که این همکاری ها به صورت مستمر با نهادها و مجموعه‌های مختلف ادامه دارد.  

مساجد؛ پایگاه‌های مسکن محرومان می‌شوند

حجت الاسلام احمدنیا با تاکید بر جایگاه مساجد در تحقق سیاست‌های انقلاب اسلامی گفت: امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) همواره مسجد را یک نهاد موثر در اداره فرهنگی و اجتماعی جامعه از سطح محله معرفی کرده‌اند و در الگوی حکمرانی اسلامی برای مسجد نقش محوری قائل شده اند. بر همین اساس، اگر مساجد نقش خود را در فرآیند دولت‌سازی اسلامی ایفا نکنند، این فرایند با چالش های مختلفی مواجه خواهد شد. مساجد نهادهای حکمرانی نمونه در نظام اسلامی هستند و باید برای تحقق آرمان‌های اسلامی، مشارکت عمومی و اجتماعی را از مساجد آغاز کنیم.

وی با اشاره به اینکه تحقق الگوهای اسلامی و آرمان‌های حکمرانی دینی از سطح محله آغاز می‌شود، بیان داشت: ما به لطف خدا و تلاش شبانه روزی امامان جماعت و همسنگرهای مسجدی در استان‌های خراسان موفق شده‌ایم ۲۳ عنوان تشکل مسجد محور را با مجوز رسمی سازمان‌ها و نهادهای تخصصی راه‌اندازی کنیم. این تشکل‌ها به طور ساختارمند، در خدمت‌رسانی به مردم گام برداشته‌اند و امروز الگویی عملیاتی برای سایر استان‌ها شده‌اند.

احمدنیا همچنین به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: مرحله اول در بیانیه گام دوم صرفاً به خودسازی فردی محدود نمی‌شود؛ بلکه برخی از ساختارهای انقلاب اسلامی هم باید فرآیند خودسازی و ارتقاء را تجربه کند. دولت‌سازی اسلامی نیز باید همه کارگزاران را دربر بگیرد و مساجد کلید تحقق آن هستند.

مساجد؛ پایگاه‌های مسکن محرومان می‌شوند

مساجد امروز ۳۲۰۰ خدمت را به مردم ارائه می‌کنند

او افزود: امروز خوشبختانه امامان جماعات و هیأت امنای مساجد به خوبی اهمیت این جایگاه را درک کرده‌اند و همکاری بسیار نزدیک و تعامل پیگیرانه‌ای با نهادهای انقلابی دارند. ما تاکید می‌کنیم که مسجد باید به عنوان یک نهاد درون ساختار حکومت اسلامی، در خدمت مردم باشد و فعالیت‌های آن در چارچوب نظام انجام گیرد تا بتوانیم به معنای واقعی کلمه، مسئولیت اجتماعی و دینی خود را ادا کنیم.

وی ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده، جمهوری اسلامی امروز ۳۲۰۰ خدمت را به مردم ارائه می‌کند. ما معتقدیم مساجد باید در تمام این موارد با تمام توان به حمایت از نظام مقدس جمهوری اسلامی بپردازند لذا از این پس مساجد منتخب استان علاوه بر خدماتی که تاکنون ارائه کرده اند به پایگاه‌های مسکن محرومان نیز تبدیل خواهند شد و بیش از پیش در جهت محرومیت زدایی تلاش خواهند نمود.  

معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان در پایان اظهار امیدواری کرد: با تداوم این رویکرد، الگویی از آبادانی و خدمات‌رسانی مبتنی بر مسجد، از خراسان به تمام نقاط کشور توسعه و ترویج پیدا کند و شاهد شکوفایی خانه‌های خدا و تقویت فرهنگ تمدنی در جامعه اسلامی باشیم.

مساجد؛ پایگاه‌های مسکن محرومان می‌شوند

ائمه‌ی جماعات حلقه‌ی ارتباطی مؤثر میان مردم و حاکمیت

سید خلیل منبتی، مدیرکل بنیاد مسکن استان، نیز در این مراسم با اشاره به مأموریت‌های کلیدی بنیاد مسکن در سطح استان و کشور، گفت: «بنیاد مسکن نهادی برخاسته از دل انقلاب و تحت فرمان مستقیم حضرت امام خمینی(ره) و حمایت‌های مستمر مقام معظم رهبری است. امروز، هر جا که سخن از ساخت و ساز برای محرومان، بازسازی مناطق آسیب‌دیده یا توسعه روستاها باشد، نام بنیاد مسکن در میان است.»

منبتی با اشاره به پروژه‌های کلان در حوزه نهضت ملی مسکن افزود: «در استان خراسان رضوی، سهمیه حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن تعریف شده که از این میان، ۱۰۰ هزار واحد تنها توسط بنیاد مسکن در حال اجراست. همچنین تکمیل و تحویل پروژه‌های نیمه‌تمام مسکن مهر از سال ۱۳۸۴ نیز بر عهده این نهاد قرار گرفته است.»

وی بحران کمبود مسکن را یکی از اصلی‌ترین چالش‌های اجتماعی حال حاضر دانست و گفت: «باور عمومی این است که روستاها از نظر مسکن مشکلی ندارند، اما بررسی‌های میدانی ما نشان می‌دهد که بالغ بر ۲۰۰ هزار خانوار روستایی در استان، فاقد مسکن مستقل هستند. افزایش جمعیت، بالا رفتن قیمت ساخت‌وساز و کاهش توان مالی خانواده‌ها، باعث شده حتی در روستاها هم بحران مسکن به‌وجود آید.»

مدیرکل بنیاد مسکن ادامه داد: «ما در تلاشیم تا با بهره‌گیری از کمک‌های مردمی، واگذاری زمین، تسهیلات کم‌بهره و الگوهای ساخت ارزان‌قیمت، این بحران را تا حد امکان مدیریت کنیم. در شرایطی که ساخت یک خانه معمولی تا ۲ میلیارد تومان هزینه دارد، ما با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و تسهیلات دولتی، مسکن‌هایی را با هزینه‌ای بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به خانواده‌های نیازمند واگذار کرده‌ایم.»

مساجد؛ پایگاه‌های مسکن محرومان می‌شوند

منبتی با اشاره به خدمات زیرساختی بنیاد مسکن در روستاها افزود: «در حال حاضر بیش از ۲۵۰۰ روستا در استان تحت پوشش ما هستند و اجرای طرح‌های هادی، بهسازی معابر، آسفالت، جدول‌گذاری و خدماتی مانند گازرسانی در حال انجام است. در هیچ روستایی نیست که طرح هادی نداشته باشیم.»

وی در پایان، با تأکید بر نقش ائمه‌ی جماعات به عنوان حلقه‌ی ارتباطی مؤثر میان مردم و حاکمیت گفت: «از شما درخواست دارم که در معرفی و حمایت از طرح‌های بنیاد مسکن، ما را یاری کنید. چه‌بسا فردی زمین دارد اما توان ساخت ندارد.  اگر کسی سرپناهی بالای سرش باشد مطمئناً در رابطه با خرج روزمره اش نخواهد ماند،  خانه، ستون آرامش خانواده است و اگر مسکن تأمین شود، بسیاری از مشکلات اجتماعی نیز کاهش می‌یابد.»

منابع:
سایت مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان  http://masjedkh.ir/fa_ir/site/view/id/4530

خبرگزاری شبستان  https://www.shabestan.news/news/1813085/

خبرگزاری تسنیم https://www.tasnimnews.com/fa/news/1404/01/28/3293687

حوزه نیوز https://www.hawzahnews.com/news/1248666

 

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
امیرحسین احمدنیا

امیرحسین احمدنیا

پایگاه نشر سیاه‌مشق‌ها، گفتگوها، اندیشه ها، اخبار و اطلاع رسانی‌ها | معاون اجرایی و امور مراکز مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان