امیرحسین احمدنیا

پایگاه نشر سیاه‌مشق‌ها، گفتگوها، اندیشه ها، اخبار و اطلاع رسانی‌ها

مسجد، نهاد آموزش، پرورش، تعلیم و تربیت در اسلام

  • ۶۹۷

اولین کارکرد مسجد همانطور که از نامش پیداست، کارکرد عبادی است؛ اما نهاد آموزش و پرورش اسلام هم در مسجد شکل گرفت. پیامبر گرامی اسلام و اصحاب ایشان وقتی می‌خواستند قرآن را آموزش دهند، وقتی می‌خواستند احکام شرعی را برای مردم بیان کنند، مسجد پایگاه آنها بود.

این کارکرد مسجد تا قرن‌ها ادامه داشت. نه تنها در زمان رسالت حضرت، بلکه در دوره‌ی خلفا و در عهد امیرالمومنین(ع) و حتی در دوره‌ی سیاه بنی امیه و دوران بنی عباس، همیشه مسجد کارکرد آموزشی خود را حفظ کرده بود.

زوایایی در مساجد بزرگ برای علمای بزرگ و دانشمندان بزرگ وجود داشت که این‌ها کرسی درس اصلی شان را در مسجد برگزار می کردند. بنابراین در واقع می توان گفت بعد از کارکرد عبادی، کارکرد آموزشی مسجد، مهمترین و متداول ترین کارکرد مسجد در اسلام بوده است.

افتتاحیه طرح‌ محله‌ اسلامی و آغاز فاز دوم اجرایی طرح زمزمه‌ محبت فردا در مشهد مقدس

  • ۵۹۲

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان گفت: همایش افتتاحیه‌‌ی طرح «محله‌ اسلامی» و «زمزمه‌ محبت» با حضور ۱۱۰ امام جماعت و ۱۱۰ فرمانده‌ی پایگاه بسیج مساجد استان فردا جمعه در مشهد برگزار می‌شود.

حجت الاسلام امیرحسین احمدنیا اظهارداشت: افتتاحیه طرح مسجد محور محله‌ اسلامی و آغاز فاز دوم اجرای طرح زمزمه‌‌ی محبت به عنوان دو طرح موثر در تحقق مسجد طراز انقلاب اسلامی و با تاکید بر رهنمودهای بیانیه‌ گام دوم انقلاب اسلامی به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان و سپاه امام رضا علیه اسلام استان خراسان رضوی، فردا در مشهد برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به حضور 110 امام جماعت و 110 فرمانده‌ پایگاه بسیج در این همایش افزود: محله محوری در شهر و مسجد محوری در محله به عنوان دو اصل اساسی سیاستگذاری جامعه‌ اسلامی مورد توجه است و امام جماعت به عنوان امام محله و فرمانده‌ پایگاه بسیج به عنوان یکی از ارکان تاثیر گذار محله، نقش ویژه و قابل توجهی در تحقق محله‌ اسلامی دارند.

حجت الاسلام احمدنیا ادامه داد: یکی از اصول تحقق مسجد طراز اسلامی و حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی، مردمی بودن مسجد و اداره‌ امور محله با مشارکت مردم و یا به تعبیر دیگر مردم سالاری اسلامی است و در این دو طرح یکی از موثرترین راه‌های مردم سالاری اسلامی و تقویت نظام انقلابی که به فعالیت رساندن ظرفیت‌های بی‌شمار مردمی برای اداره‌ جامعه‌ و تحقق واقعی «از مردم و برای مردم» است مورد توجه قرارگرفته است.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان با تاکید بر اصول حاکم بر محله‌ی اسلامی اضافه کرد: سبک زندگی اسلامی، عدالت و مبارزه با فساد، اقتصاد مقاومتی مردم پایه، ثبات و امنیت، علم و پژوهش، معنویت و اخلاق از جمله عرصه‌ها و شاخصه‌های تحقق محله‌ اسلامی است که در این دو طرح تبیین شده است.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم https://www.tasnimnews.com/

امیرحسین احمدنیا

امیرحسین احمدنیا

پایگاه نشر سیاه‌مشق‌ها، گفتگوها، اندیشه ها، اخبار و اطلاع رسانی‌ها